dinsdag 11 december 2007

Een beeld met een verleden.


Een beeld met een verleden, maar niet erg oud.
snelle stappen, niet uitgegleden
bijna donker, waterkoud.
.
Het laatste beeld van jarenlang photobloggerij. Een plek op het world-wide-web waar letterlijk mijn ogen weer zijn open gegaan. Fotografie stond op een laag pitje, drie keer per jaar een paar rolletjes vol, een digitaal cameraatje met 1,5 miljoen pixels beiden uitsluitend in gebruik op de zware vakanties met de motorvrienden, "want Piet maakt altijd van die leuke fotoos...." zelfs al zaten we met z'n allen in een vol vat bier. Een web-plek waar de wereld van de fotografie weer volledig open ging. Nieuwe vrienden, off- en on-line, tentoonstellingen, ( te veel ) free-lance werk, ontmoetingen en een, volgens mijn bankrekening, te snel groeiende hoeveelheid cameras en bijbehorend gereedschap. Een plek van een dagelijkse portie humor en gevarieerde creativiteit, medemensen ontdekken met gezamelijke interesses. Hoe is het mogelijk dat door een vluchtig en praktisch anoniem communiceren door middel van een "comment" onder een foto, er een vriendschap kan ontstaan die hecht is en eerlijk. En ik die dacht dat "de computer" niets dan "onzin" zou brengen. Vluchtig en onpersoonlijk, digitaal is geen taal, e-mail? schrijf toch een brief !
De laatste foto van Het Photoblog dus als eerste op deze plaats. Eens kijken wat dit voor gevolgen heeft...

3 opmerkingen:

pascal zei

Wel, als start kan het tellen. Absoluut geen uitschuiver, deze foto. Blij dat je weer in dezelfde afdeling speelt, Pano..., sorry, Piet!

LUC RABAEY zei

Het is te laat voor 'n uitgebreide reactie maar je mag weten dat ik van deze foto uitgebreid geniet. Is ie trouwens niet in de Kogelparkstraat gemaakt? Ja Piet, zo goed ken ik de omgeving al.

LUC RABAEY zei

Het leuke huppelende mannetje dat dubbel zoveel sporen achterlaat dan dat ie kan veroorzaken. Nee, natuurlijk niet. De tweede looplijn gaat in de andere richting. Maar ik geef toe: deze foto zette me op het verkeerde been. Been ja! Maar! Het had gekund, toch? Met alle gamak van de wereld. Voor het gekke huppelende mannetje toch! Mooi hoe je hier mooi heb gewacht om af te drukken tot er veel voetstappen in de sneeuw staan én je de man helemaal tegen een egaal witte achtergrond had. Een knappe. Grappig en ook 'n beetje aandoenlijk.